LUSTRUMPROGRAMMA ZONDAG 25 MAART 2018 (van 11.00 tot 13.00 uur)

RONDLEIDING CASTELLUM HOGE WOERD

Rondleiding in museum “Castellum Hoge Woerd” in De Meern. Onder deskundige leiding van Erik Graafstal, gemeentelijk archeoloog van Utrecht, kunt u meer te weten komen over het Romeinse fort dat ooit op deze plek stond, over de limes en over 3000 jaar wonen en werken in dit gebied. Natuurlijk wordt het pronkstuk, een Romeinse rivierpraam (“De Meern 1”) die in 2003 werd opgegraven, niet overgeslagen.

Voorafgaand aan of na afloop van de rondleiding is er gelegenheid om in het Castellum Café iets te drinken of te eten.  Ook zijn er een plattelandswinkel en moestuinen op het terrein, die bezocht kunnen worden.

Adres: Hoge Woerdplein 1, 3454 PB  De Meern
Meer informatie: www.castellumhogewoerd.nl

Alternatief programma op 25 maart 2018 (van 10.45 uur tot + 13.00 uur)

Rondleiding in Paushuize, Kromme Nieuwegracht 49 te Utrecht

Paushuize is een van de oudste en meest bijzondere monumenten van Utrecht, met een zeer rijke historie. Een keur aan schitterende stijlkamers en prachtig gedecoreerde salons maken het pand tot een van de mooiste locaties van Nederland.

Elke laatste zondag van de maand is het mogelijk om een kijkje te nemen tijdens Open Paushuize. U bent dan van harte welkom om Paushuize te bezichtigen onder leiding van conservator Froukje van der Meulen.

De rondleiding duurt van 11.00 tot 11.45 uur en voert u door de mooiste ruimtes van Paushuize: de Balzaal met unieke wandschilderingen, de prachtig ingerichte salons, de indrukwekkende zolder en de kelder met zijn archeologische vondsten.

Vanaf 10.45 uur melden op de binnenplaats van Paushuize, Kromme Nieuwegracht 49 te Utrecht.

Ambulatio Latina

Aansluitend kan onder leiding van Tommie Hendriks een wandeling door Utrecht worden gemaakt.

Ambulatio Latina Rheno-Traiectina (max 20 personen) door Tommie Hendriks, auteur van “Latijn in Utrecht”.  Een wandeling langs Latijnse opschriften in de Utrechtse binnenstad.