NKV LUSTRUMREIS NAAR AKEN EN TRIER

Het NKV gaat in 2018 op reis!

Vier dagen lang brengen we u naar enkele, dichtbij ons land gelegen, culturele hoogtepunten. We beginnen in Aken, de stad waar de Romeinen graag vertoefden vanwege de vele weldadige bronnen en later de stad van Karel de Grote. We bezoeken de prachtige Dom in het centrum en de bronnen/fonteinen eromheen. Daarna rijden we door naar Römerstadt Trier, lieflijk gelegen aan de Moezel. We gaan het Romeinse deel van Trier bezoeken: het forum, het amfitheater, de thermen van keizer Constantijn en natuurlijk de trots van Romeins Trier: de Porta Nigra. De Romeinen brachten de wijncultuur, dus ook het bezoeken van een Weingut staat op het programma. Eveneens het Trier van de keurvorsten zullen we bekijken.

Tijdens de laatste dag gaan we naar de stad Luxemburg om het archeologisch museum te bezoeken. Eerst maken we een tussenstop bij de wereldberoemde Villa Nennig waar we prachtige Romeinse mozaïeken gaan bewonderen. Ter afsluiting genieten we nog van een heerlijke lunch in Luxemburg.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Labrys Reizen. Inschrijving geschiedt dan ook via Labrys Reizen. Labrys Reizen is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Wanneer?

17 t/m 20 mei 2018

Reisleiders?

-Diederik Burgersdijk
– Eric Moormann
-Hanneke Versélewel de Witt Hamer

Aanmelden

via:
https://labrysreizen.nl/contact/inschrijven

kies:
-besloten groepsreis
-NKV Trier

Programma

Dag 1

Vertrek per bus vanaf de parkeerplaats van het Stationsplein Utrecht. Korte stadswandeling in Aken langs diverse Brunnen en rondleiding in de Dom, waarna u op eigen gelegenheid in de stad kunt lunchen.Dan vertrek uit Aken en aankomst in Trier, alwaar we gaan inchecken in ons hotel. Een welkomstdrankje zal daar gepresenteerd worden, waarna een lezing volgt. Later op de avond volgt een gezamenlijk diner.

Dag 2

Na het ontbijt bezichtiging van de Porta Nigra en bezoek aan het Rheinische Landesmuseum. Na een lunch (op eigen gelegenheid) brengen we een bezoek  aan de Aula Palatina, de tuin van het bisschoppelijk paleis, het amfitheater en de Kaiserthermen. Daarna diner op eigen gelegenheid en om 20.00 uur een toneelvoorstelling.

Dag 3

Bezoek aan de Sankt Paulin, de Dom, de Liebfraukirche en het Bischöfliches Museum. Hierna kunt u op eigen gelegenheid lunchen. ’s Middags bezoeken we een Weingut met proeverij. We dineren gezamenlijk.

Dag 4

Onze bagage gaat in de bus en dan vertrek naar de stad Luxemburg met stop bij Romeinse villa Nennig. Dan een gezamenlijke lunch in Luxemburg en  terugkeer naar Nederland.

Aantal deelnemers

min. 20 – max. 45

prijs?

€ 520,00 p.p.
bij 45 deelnemers

€ 585,00 p.p.
bij 32 deelnemers

€ 700,00 p.p.
bij 20 deelnemers

€ 90, 00 p.p.
toeslag éénpersoonskamer

-reis per luxe touringcar naar en van Trier
-3 overnachtingen in een driesterrenhotel in Trier op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer
-welkomstdrankje in hotel
-2 diners in Trier (exclusief drankjes)
-lunch in Luxemburg (exclusief drankjes)
-wijngaardwandeling o.l.v. gids met aansluitend wijnproeverij
-voorstelling ‘Das Geheimnis der Porta Nigra’
-gebruik audiosysteem op dag 2 en 3

-toeristenbelasting Trier
-overige lunches en diners
-entrees
-verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
-boekingskosten à € 20,- per boeking

Organisatoren

Labrys Reizen, Hanneke Versélewel de Witt Hamer, Diederik Burgersdijk en Eric Moormann

Contact

info@nkv.nl